Zespoły muzyczne

Biografia Mystic Prophecy historia, o zespole

  • Data założenia: 2000
  • Kraj: Niemcy
  • Miasto: Bad Grönenbach
  • Gatunek: Metal
Ocena:

Mystic Prophecy to zespół power metal z Bad Grönenbach, Niemcy. Uważa się, że brzmieniem przypomina amerykańsko-power metal i jest podobny do takich zespołów jak Iced Earth (ze względu na riffing i wykorzystanie perkusji), ale nadal nie traci melodii znalezionych w europejskim power metalu.

Zespół został założony przez Eve Valley's. "Satanic Curses", piąty album Mystic Prophecy, został wydany w Europie przez Massacre Records w dniu 23 października 2007 r., a w Stanach Zjednoczonych poprzez Locomotive Records.
Kilka miesięcy po wydaniu ich albumu "Satan Curses" Mathias Straub odszedł z zespołu. Powody są nieznane. Zespół znalazł zastępstwo w postaci Stefana Dietrich, który grał na ich "Satanic curses tour" z Primal Fear i jest pełnoprawnym członkiem od tamtego czasu.

W lipcu 2008 r., wiele się zmieniło. Gitarzysta Martin Grimm i założyciel zespołu basista Martin Albrecht opuścili zespół, aby położyć nacisk na życie rodzinne. W sierpniu 2008 roku, pojawiła się nowa wypowiedź na Blabbermouth.net, że znalezliono zamiennika Martina Grimma. Nowy gitarzysta został znaleziony w Konstantynie. Pod koniec października 2008 roku ogłoszono, że zespół znalazł również nowego basistę - Connie'go Andreszkę.

Dyskografia:

  •     Vengeance (2001)
  •     Regressus (2003)
  •     Never-Ending (2004)
  •     Savage Souls (2006)
  •     Satanic Curses (2007)
  •     Fireangel (2009)
  •     Ravenlord (2011)

Płyty, albumy

Płyty zespołu Mystic Prophecy. Sprawdzisz tutaj aktualną dyskografię grupy i będziesz zawsze na bieżąco z zapowiedziami i nowościami muzycznymi.
Killhammer
Killhammer Mystic Prophecy
Premiera: 2013-09-27
Ocena:
Ravenlord
Ravenlord Mystic Prophecy
Premiera: 2011-12-21
Ocena:
Fireangel
Fireangel Mystic Prophecy
Premiera: 2009-05-22
Ocena:
Satanic Curses
Satanic Curses Mystic Prophecy
Premiera: 2007
Ocena:
Polecamy
Zobacz również
Popularne
U2 w Polsce!
U2 w Polsce!

W 2009 roku rusza trasa koncertowa promująca najnowszy album grupy. Chorzów znalazł się na liście dziesięciu europejskich miast, w których zespół na żywo zaprezentuje nowe utwory.

Peja "Na serio"
Peja "Na serio"

Peja ujawnił szczegóły swojego najnowszego albumu, który ukaże się w sklepach 17 września. Na albumie "Na serio" znajdzie się 19 utworów.

Hity na Czasie 2008
Hity na Czasie 2008

Na sklepowe półki trafiła składanka "Hity na Czasie 2008" czyli zapowiedź tego co czeka na fanów eskowych hitów w ramach letniej trasy!