Zespoły muzyczne

Biografia Mystic Prophecy historia, o zespole

  • Data założenia: 2000
  • Kraj: Niemcy
  • Miasto: Bad Grönenbach
  • Gatunek: Metal
Ocena:

Mystic Prophecy to zespół power metal z Bad Grönenbach, Niemcy. Uważa się, że brzmieniem przypomina amerykańsko-power metal i jest podobny do takich zespołów jak Iced Earth (ze względu na riffing i wykorzystanie perkusji), ale nadal nie traci melodii znalezionych w europejskim power metalu.

Zespół został założony przez Eve Valley's. "Satanic Curses", piąty album Mystic Prophecy, został wydany w Europie przez Massacre Records w dniu 23 października 2007 r., a w Stanach Zjednoczonych poprzez Locomotive Records.
Kilka miesięcy po wydaniu ich albumu "Satan Curses" Mathias Straub odszedł z zespołu. Powody są nieznane. Zespół znalazł zastępstwo w postaci Stefana Dietrich, który grał na ich "Satanic curses tour" z Primal Fear i jest pełnoprawnym członkiem od tamtego czasu.

W lipcu 2008 r., wiele się zmieniło. Gitarzysta Martin Grimm i założyciel zespołu basista Martin Albrecht opuścili zespół, aby położyć nacisk na życie rodzinne. W sierpniu 2008 roku, pojawiła się nowa wypowiedź na Blabbermouth.net, że znalezliono zamiennika Martina Grimma. Nowy gitarzysta został znaleziony w Konstantynie. Pod koniec października 2008 roku ogłoszono, że zespół znalazł również nowego basistę - Connie'go Andreszkę.

Dyskografia:

  •     Vengeance (2001)
  •     Regressus (2003)
  •     Never-Ending (2004)
  •     Savage Souls (2006)
  •     Satanic Curses (2007)
  •     Fireangel (2009)
  •     Ravenlord (2011)

Płyty, albumy

Płyty zespołu Mystic Prophecy. Sprawdzisz tutaj aktualną dyskografię grupy i będziesz zawsze na bieżąco z zapowiedziami i nowościami muzycznymi.
Killhammer
Killhammer Mystic Prophecy
Premiera: 2013-09-27
Ocena:
Ravenlord
Ravenlord Mystic Prophecy
Premiera: 2011-12-21
Ocena:
Fireangel
Fireangel Mystic Prophecy
Premiera: 2009-05-22
Ocena:
Satanic Curses
Satanic Curses Mystic Prophecy
Premiera: 2007
Ocena:
Zobacz również
Konkurs Ziaja