Zespoły muzyczne

Biografia Alkaline Trio historia, o zespole

Ocena:

Alkaline Trio to zespól rockowy z Chicago w skład którego wchodzą Matt Skiba (gitara/wokal), Dan Andriano (bass/wokal), i Derek Grant (perkusja). Ich muzyka charakteryzuje się pokręconymi tekstami, chwytliwymi riffami, szybkim tempem i powtarzającymi się tematami alkoholizmu, złamanych serc, nudy, ognia, narkotyków, bluźnierstwa, śmierci a nawet satanizmu, którego Matt i Derek są wyznawcami.

Dyskografia:
1998 Goddamnit
2000 Maybe I’ll Catch Fire
2001 From Here to Infirmary
2003 Good Mourning
2005 Crimson
2007 Remains
2008 Agony & Irony
2010 This Addiction

Płyty, albumy

Płyty zespołu Alkaline Trio. Sprawdzisz tutaj aktualną dyskografię grupy i będziesz zawsze na bieżąco z zapowiedziami i nowościami muzycznymi.
This Addiction
This Addiction Alkaline Trio
Premiera: 2010-02-23
Ocena:
Agony & Irony
Agony & Irony Alkaline Trio
Premiera: 2008-06-28
Ocena:
Crimson
Crimson Alkaline Trio
Premiera: 2005-05-23
Ocena:
Good Mourning
Good Mourning Alkaline Trio
Premiera: 2003-05-13
Ocena:
Zobacz również
Popularne
U2 w Polsce!
U2 w Polsce!

W 2009 roku rusza trasa koncertowa promująca najnowszy album grupy. Chorzów znalazł się na liście dziesięciu europejskich miast, w których zespół na żywo zaprezentuje nowe utwory.

Peja "Na serio"
Peja "Na serio"

Peja ujawnił szczegóły swojego najnowszego albumu, który ukaże się w sklepach 17 września. Na albumie "Na serio" znajdzie się 19 utworów.

Hity na Czasie 2008
Hity na Czasie 2008

Na sklepowe półki trafiła składanka "Hity na Czasie 2008" czyli zapowiedź tego co czeka na fanów eskowych hitów w ramach letniej trasy!